Оздоблення приміщень з підвищеною вологістю





Якщо в приміщенні підвищена вологість, то поверхня повинні бути стійкі до води і детергентів. Такі приміщення необхідно захищати від появи цвілі, а забарвлення повинна проводитися таким чином, що б її можна було легко помити і протерти.

 

важливо:

 

– Для вологих приміщень існує два класи фарб: це фарби для водонепроникної поверхні і водовідштовхувальних поверхонь.

 

– Фарби ВН призначені для стін, які промиваються водою, а так само для стін де не виключені витоку і розбризкування.

 

– Системи водонепроникною поверхні використовуються в наступних випадках: покриття стін від стелі до підлоги біля яких розташована ванна і душ, так само це відноситься до стін на відстані одного метра від вищевказаних предметів.

 

– Водовідштовхувальні фарби призначені для стін, де неминуче розбризкування води, де необхідне вологе прибирання, а так само в місцях з підвищеною вологістю.

 

– Водовідштовхувальні фарби використовуються для стін в приміщеннях для прання, тобто стіни, які розташовані в півметра від мийки або від в приміщенні для прання. Так само вони підходять для фарбування стін у ванній кімнаті на відстані не ближче ніж 1 м від ванни і душа.

 

Водоотталкивающая система для кухні, а так же приміщень з підвищеною вологістю. Варіант нових необроблені стін з гіпсокартону, обшивального листа і деревоволокнистих плит, в приміщеннях, де підвищена вологість. Інструкція:

 

1.Все нерівності на поверхні або дірки необхідно заповнювати легковагій шпаклівкою, так само для цього підійде шпаклівка для вологих приміщень. Необхідно використовувати клей або шпаклівку для наклеювання скловолокнистих смуг на всі стики.

 

  1. При допомогою шпаклівки необхідно закрити всі стики і тріщини. Після цього потрібно дати її просохнути.

 

3.Якщо є необхідність, то можна накласти другий шар шпаклівки на тріщини і стики.

 

4.Последнее, це зачистка зашпакльованих ділянок за допомогою наждачного паперу, після цього весь пил потрібно прибрати.

 

Якщо ви використовуєте грунт для приміщень, де підвищена вологість, обов’язково надіньте захисні рукавички, цей грунт важко видаляється після засихання. Якщо забарвлюється без текстуроване покриття – для початку поверхню фарбується грунтом для вологого приміщення. Після цього за допомогою валика налагоджується фарба для вологий приміщень в два шари, або глянсова латексна емульсійна фарба.

 

Якщо ви фарбуєте стіни з текстурою – таке покриття загрунтовивают грунтом для вологих приміщень, так само підходить підлозі глянцева латексна емульсійна фарба. Другий шар можна накладати тільки після того, як просохне перший.

 

важливо: Не можна користуватися одним валиком як для грунту для вологих приміщень таки для фарби такого ж типу, інакше колір може помінятися.

 

 

 

Водонепроникна система для ванної кімнати та інших вологих приміщеннях. Оздоблення нових стін з гіпсокартону, обшивального листа і деревоволокнистих плит.

 

1.Якщо ви використовуєте грунт для приміщень, де підвищена вологість, рекомендується користуватися защінтимі рукавичками, так як цей грунт після засиханні важко видаляється.

 

2.Все виступаючі капелюшки цвяхів потрібно забити і заповнити всі нерівності на поверхні легковагій шпаклівкою, підійде так само шпаклівка для вологих приміщень. Шпаклівки потрібно час просохнути.

 

  1. При необхідності накладіть ще один шар шпаклівки на тріщини і нерівності.

 

4.Зашпаклеванние ділянки необхідно зачистити наждачним папером.

 

5.Окрашіваніе стін з текстурованим покриттям – заґрунтувати поверхню грунтом для вологих приміщень, але для початку його розбавити водою 1: 1. шпалери в приміщенні з підвищеною вологістю до стіни приклеювати нерозведеним грунтом.

 

6.Еще один шар за допомогою валика налагоджується на стіну. Какждий шар повинен гарненько просохнути перед нанесенням наступного.

 

7.Валіком наноситься два шари фарби для приміщень, де підвищена вологість.