5 страхів майбутніх мам




В останні місяці вагітності в майбутніх мам з’являється дуже багато вільного часу. Часто в голову починають лестощі погані думки. Розглянемо основні переживання, які відчувають жінки.

1. Дитина може народиться хворою. Це найбільша боязнь жінки, яка вперше вагітна. За статистикою лише 1 дитина з 100 може народиться із синдромом Дауна у жінок старше 35 років. Але наші лікарі не особливо толерантні і лякають майбутніх мам. Для того, щоб перебороти свій страх треба тверезо подивитися на ситуацію і довіриться науці. Уникайте незнайомих лікарів, які за гроші готові вам допомогти.

2. Я не знаю що робити з дитиною. До народження дитини ти жила для себе і ні в чому собі не відмовляла. А зараз треба думати про нього, про ночі без сну, про годування грудьми. Для того, щоб перебороти страх, запасіться підтримкою близьких, номером телефону знайомого лікаря.

3. Я дуже боюся пологів. З наближенням дати пологів ти все більше боїшся. Не варто – це не складна справа. У процесі пологів у жінки дуже виділяється гормон «радості». Подивіться пізнавальну літературу, сходіть на курси.

4. Я втрачу внутрішню привабливість. Нічого страшного немає в тому, що ти хочеш бути красивою. Запам’ятай, вагітність прикрашає жінку, а колишню стрункість дуже просто відновити після пологів. 5. Мій чоловік ще дитина і не готовий до батьківства. Кожна жінка хоче бачити поруч із собою впевненого чоловіка. І часто в своїх мужів вони це не бачити. Не турбуйтеся, як тільки дитина народиться, ваш чоловік відразу чудесним чином перетворюється і буде хорошим батьком.