Монтаж мультирумних комплексів




Зонуванням прийнято називати функціональний розподіл приміщення на кілька частин. В даний час існує декілька модернізований аналог зонування – система мультирум, яка здатна розподіляти відео і звукові сигнали по декількох зонах або кімнатах. AV-сигнали як правило виводять спеціальні процесори і AV-ресивери, при цьому функцій у даного пристроїв існує безліч.

Складні Мультірум дозволяють транслювати в кожній кімнаті різне відео і аудіо, тобто у вітальні може бути кінофільм, тим часом в спальні супутникове телебачення, а у ванній кімнаті може відтворюватися класична музика. Кількість так званих точок виходу може бути різним, це залежить від кількості AV-джерел і, звичайно ж, побажань власника квартири.

Основна технічна проблема, з якою в більшості випадків стикаються фахівці, монтують мультирумних комплекси, полягає в досить великій довжині монтажних кабелів, через що можуть створюватися певні перешкоди.

Якщо у вас дорога AV-апаратура, то в разі проблем можна скористатися спеціальною опцією балансного підключення, яка значно знижує мережеві перешкоди. Також довжина кабелю впливає на зв’язку акустичних систем і підсилювача, тим самим погіршуючи якість відтвореного баса. Тому для другої зони найчастіше застосовуються екрановані міжблочні кабелі.

Припустимо, ви вже встановили AV-систему в вітальні, найдоцільніше організувати другу зону шляхом проведення в спальню або будь-яку іншу кімнату пари колонок, можливо, ви скористаєтеся прихованими акустичними кабелями для цих цілей. При бажанні ви можете дещо ускладнити задачу, тобто передати в кімнату не тільки аудіо, але ще і відео, наприклад, ефірні телепрограми. Також існують мультирум-контролери, які розподіляють сигнали по всій квартирі, в комплекті з ними йдуть різні панелі управління: від кнопкових до сенсорних.

Останнім часом дуже часто використовується Wi-Fi-з’єднання, проте там також присутні свої хитрощі.