Установка кондиціонера в квартирі





З кожним роком в нашій країні стає все дужче й дужче. Тому вже, напевно, не залишилося таких людей, які сумніваються в необхідності кондиціонера в своїй квартирі.

 

Затіявши ремонт у своїй квартирі, велика частина людей вважаю, що встановити кондиціонер можна в самий останній момент. Але це думка помилкова, оскільки таке рішення в підсумку принесе вам багато проблем під час завершення ремонту, наприклад, необхідно підвести електричний кабель, встановити дренажну систему, та й сама установка кондиціонера в квартирі потребують втручання в тільки що завершений ремонт. З цього слід зробити висновок, розумне і правильне рішення – це установка кондиціонера в квартирі на початковому етапі ремонту.

 

Для того щоб установка кондиціонера в квартирі не доставила вам проблем в подальшому, для початку виберіть підходяще місце для зовнішнього і внутрішнього блоку. Ви повинні знати, що внутрішній блок кондиціонера, який встановлюється безпосередньо в кімнаті, необхідно розмістити подалі від усіляких предметів. В іншому випадку, що надходить в кімнату холодне повітря, буде відбиватися від предметів, таким чином, датчик покаже вам температуру нижче реальної.

 

Якщо у вас є можливість встановити кондиціонер в кімнаті з балконом, то це буде ідеальним варіантом. В такому випадку ви забезпечите вільний доступ до зовнішнього блоку надалі його обслуговуванні. Але якщо в кімнаті, в якій ви рішили встановити кондиціонер, немає балкона, то зовнішній блок кондиціонера кріпиться на зовнішню стіну будівлі за допомогою кронштейнів. А для того що б уникнути попадання осадом на зовнішній блок кондиціонера, встановлюється жерстяної або пластиковий козирок.

 

З’єднується внутрішній і зовнішній блок кондиціонера за допомогою мідного трубопроводу, його прокладають в підготовлені в стіні штроб. Якщо ж установка кондиціонера запланована після проведення ремонту, в такому випадку комунікації прокладають поверх стіни в пластиковому коробі. Але не забувайте, що в будь-якому випадку псує вигляд інтер’єру.

 

Не володіючи знаннями і досвідом встановити кондиціонер самостійно практично неможливо. Крім знань, професійний установник оснащений спеціальним набором інструментів, так як без нього якісна установка кондиціонера неможлива.