Як модернізується ліфт в багатоквартирному будинку?




Ліфти старого покоління дуже часто не виконують свою функцію і швидко виходять з ладу. Вони також не забезпечують необхідного комфорту, іноді навіть викликають страх. Модернізація ліфта видається вигідною альтернативою повній заміні ліфта новим. Він полягає в адаптації всіх технічних параметрів до сучасних стандартів шляхом забезпечення заміни відповідних деталей.

Ремонтні роботи на пасажирських і вантажних кранах
Модернізовані ліфти розглядаються органами технічної інспекції як нові ліфти, тому вони повинні піддаватися процедурі перевірки на відповідність нормативам щодо безпечної експлуатації. Така перевірка проводиться на підйомниках, відпрацьованих призначений термін служби. Для обстеження власник ліфта забезпечує організацію проведення оцінки відповідності.

Як заощадити на модернізації?

Компанія, яка займається цим типом ремонтних робіт, на самому початку здійснює інспекційний візит, на підставі якого оцінюється, чи можна взагалі модернізувати даний ліфт. Іноді виходить, що вигідніше інвестувати і зробити повну заміну. Під час співбесіди приймаються до уваги технічні параметри пристрою, такі як:

Розмір кабіни – він повинен бути адаптований до потреб усіх його користувачів, включаючи інвалідів. У салоні може бути передбачена можливість розмістити велосипеди і більші предмети;
Типи дверей – заміна дверей є основним аспектом, який підвищує комфортність використання ліфта. Це також забезпечує належну безпеку.

Встановлені в даний час підйомники споживають значно менше енергії, ніж пристрої, встановлені в попередні роки. Хоча вимоги користувачів постійно зростають, сучасні технології дозволяють забезпечити максимальний комфорт і безпеку при їх використанні.

Витрати, пов’язані з модернізацією ліфта

Модернізація ліфта – це не тільки разові витрати, але і додаткові фінансові витрати, що виникають після гарантійного періоду. Ви також повинні враховувати витрати на обслуговування, несподіваний ремонт. Вартість фіксованою щомісячної плати за обслуговування залежить головним чином від узгодженого обсягу ремонтних робіт, незалежно від того, чи проводиться він частково або повністю.

Послуги з технічного обслуговування або модернізації кранів завжди виконуються спеціалізованими компаніями, а їх ціна визначається індивідуально.