Використання MP3-плеєра, особливості, переваги та недоліки




 

MP3 – це тип цифрового аудіоформату, який часто використовується для зберігання і передачі звукових записів для відтворення, MP3 означає MPEG-1 Audio Layer 3, MPEG означає Motion Pictures Experts Group, MP3 стає де-факто стандартом для цифрових аудіофайлів в Інтернеті.

Переваги MP3-плеєра

Технологія MP3 стає дуже популярною з моменту її першого випуску в 1993 році. Завдяки популярному однорангові застосунки Napster любителі музики можуть обмінюватися файлами MP3, щоб отримувати пісні, не сплачуючи за них.

Технологія MP3 пропонує невеликий розмір даних (розмір файлу), менший розмір файлу дозволяє користувачеві копіювати велику кількість музичних файлів на диск, а поширення музики стало дешевше з появою MP3.

Файли можна легко обмінюватися через онлайн-носій (Інтернет) або фізичний носій (USB, компакт-диски), файли MP3 можна відтворювати на багатьох типах пристроїв, таких як програвачі компакт-дисків і Apple iPod. Ви можете відтворювати файли MP3 за допомогою медіаплеєрів, таких як Winamp, Windows Media Player або QuickTime.

Ступінь стиснення не є фіксованою, тому користувач може стискати файли до бажаного розміру, маючи компроміс між розміром файлу та якістю звуку. Менше стиснення дасть кращу якість звуку, але більший розмір файлу.

Окремі виконавці, нові учасники і музичні компанії можуть просувати свою музику в Інтернеті, технологія MP3 усунула необхідність в студії звукозапису, музику можна створювати і мікшувати де завгодно, і її можна просувати в Інтернеті.

Час, що витрачається на завантаження і вивантаження файлів, значно скоротилося, файли MP3 можна завантажувати через сайти HTTP або FTP. Раніше, якщо завантаження одного музичного файлу займала годинник, це час скорочувалася до декількох хвилин з технологією MP3.

Іншою перевагою MP3 є теги ID3. Тег ID3 файлу MP3 зберігає ім’я виконавця, назва пісні, рік і жанр. Ми можемо створювати наші власні списки відтворення завдяки цифрового формату файлів MP3. створюється один і той же файл, якість звуку залишиться колишнім, і цей метод відомий як послідовний дублювання.

Типовий MP3-плеєр може відтворювати музику протягом декількох днів, не повторюючи пісні. Портативні MP3-плеєри були розроблені, щоб дозволити споживачам брати свою музику куди завгодно, дозволяючи споживачам «копіювати» треки з аудіо компакт-дисків і стискати їх, значно зменшуючи їх розмір. .

Вам не потрібно бути комп’ютерним експертом, щоб використовувати MP3-плеєри, і у них є багато явних переваг перед портативними CD-плеєрами. Однак більш високу якість звуку CD позбавила змоги їм застаріти.

MP3-плеєри мають чудову перевагу перед компакт-дисками з точки зору ємності зберігання. У той час як стандартний компакт-диск містить приблизно 700 МБ даних або 80 хвилин записаної музики, типовий MP3-плеєр вміщує від 2 до 80 ГБ даних в залежності від типу пристрою.

Стиснення MP3 дозволяє більш ефективно використовувати простір для зберігання на MP3-плеєрі, в той час як одна хвилина аудіо компакт-диска займає близько 10 МБ, одна хвилина аудіо MP3 займає близько 0,93 МБ, стиснення MP3 дозволяє MP3-плеєру об’ємом 16 ГБ вміщати еквівалент понад 220 компакт-дисків.

Стиснення MP3 видаляє інформацію з цифрового звукового файлу, щоб зменшити його розмір. У процесі стиснення інформація, що виходить за межі нормального діапазону людського слуху, видаляється назавжди.

У матеріальних продуктів є недоліки: ви повинні виділити місце для зберігання колекції компакт-дисків, і ви повинні захистити диски, щоб запобігти пошкодженню. MP3-плеєр не збільшується в розмірах, коли ви додаєте музику, і подряпини не змушують його пропускати.

MP3-плеєри маленькі і легкі, вони мають ту перевагу, що вони стають все менше з кожним новим поколінням у міру вдосконалення технологій. Мало хто MP3-плеєри більше колоди карт, і більшість з них значно менше.

Багато MP3-плеєри можуть виконувати інші завдання на додаток до відтворення музики. Деякі функції, доступні в MP3-плеєрах високого класу, включають можливість відтворення відео, запуску додатків і перегляду веб-сторінок. Ці функції є загальними для MP3-плеєрів з великими сенсорними дисплеями. .

MP3-плеєри можуть містити величезну кількість пісень за рахунок використання цифрового стиснення музики. Таким чином, власникам MP3-плеєрів не потрібно носити з собою громіздку колекцію компакт-дисків, що робить MP3-плеєри ідеальним варіантом для подорожей.

Цифрова музика доступна в Інтернеті через формат MP3. У той час як компакт-диски повинні бути фізично відправлені, цифрова музика може бути швидко завантажена з Інтернету. Це дозволяє власнику MP3-плеєра отримати доступ до набагато більш широкому вибору музики, а також можливість легко семпліровалісь треки перед їх покупкою.