Конструкція сміттєвозів




Сміттєвози – один з найбільш незамінних видів спецтехніки на сьогоднішній день. Саме ці машини виконують функції збору, ущільнення, транспортування та вивантаження відходів. Дані машини не тільки життєво необхідні, але так само виконують роль “санітарів” різних населених пунктів.

Напевно, Ви щодня спостерігаєте цю спецтехніку на дорогах свого міста. Це й не дивно, адже з ростом промисловості в світі, і, зокрема, в нашій країні, зростають і рівні промислових і побутових відходів, які потребують переробки (або в знищенні). Саме для цих цілей і були створені сміттєвози.

Дані машини мають найрізноманітніші конструкції, але основні функції виконують однаково. Перше, і саме буденне для всіх, – паркан сміття. Проводиться як шляхом підйому контейнерів зі сміттям гідравлічним підйомником і навантаженням через верхню частину кузова, так і звичайним приміщенням відходів в нижню частину задньої стінки спеціального кузова сміттєвоза (в залежності від моделі автомобіля). Наступна фаза роботи зі сміттям полягає в його ущільненні всередині машини для можливості приміщення всередину великої кількості відходів.

Далі, – транспортування сміття на звалища і переробні підприємства. Як правило, останнім часом більшість розвинених населених пунктів намагається сміття переробляти, а не знищувати. Хотілося б відзначити, що незважаючи на специфіку вантажу, що перевозиться, кузови сміттєвозів досить герметичні, що знижує незручності з запахом та іншими “побічними ефектами”.