Чорно-білий інтер’єр





Багато іменитих фотохудожники воліють працювати в чорно-білому кольорі, вважаючи, що саме ця скупа колірна гамма може по-справжньому виразити настрій, відсутність інших квітів не відволікає від зображення: вдивіться в старі фотографії: скільки в них благородства і неповторності … Так чому б в сучасному інтер’єрі не скористатися саме цим чарівним ефектом? Вийде просто і красиво. До речі, за старих часів в північних поселеннях топили лазні по-чорному і, відповідно, стіни і стеля були темними і справляли враження нічного неба.

 

Це і взяли на озброєння архітектори і дизайнери інтер’єрів, домагаючись такого ж ефекту цивілізованим способом. Наприклад, чому б не зробити чорно-білої кухню? Ця ідея виключно для дуже охайних господинь. Вона передбачає зовсім невеликий набір меблів, побутову техніку сріблястого кольору і зовсім прості металеві світильники. А головне – це поєднання білих меблів з чорними стінами або навпаки.

 

Практичний, звичайно, варіант з білими стінами: його простіше змінити. На підлозі прекрасно буде виглядати чорно-біла плитка, а на стінах – чорно-білі фотографії. Тепер поговоримо про вітальні. Звичайно, можна було б поставити тут білий диван, виглядав би він незрівнянно. Але ж доглядати за ним доведеться день у день! Чи варто мода таких жертв? А ось кришталева люстра з чорними підвісками – абсолютно реальний варіант.

 

Люстра і сама по собі чудове явище в інтер’єрі вітальні. Але якщо доповнити її бра і свічниками такого ж стилю – з’явиться ефект класичної таємничості. На стінах може бути текстиль без малюнка, штори в такому варіанті краще підібрати в смужку чи клітинку. Темні стіни в спальні не тільки красиві, але і корисні. Вважається, що вони допомагають тим, хто страждає від безсоння. Центральне місце в спальні займає, звичайно, ліжко з білими простирадлами.

 

Каркас ліжка може бути чорним, а узголів’я обрамлено широкою білою рамою. У ванній кімнаті стіни краще облицювати білою плиткою. Цікаво виглядає при цьому чорна затирка, яка «розкреслив» стіни під зошит в клітку. Чорними можуть бути двері, аксесуари. У будь-якому випадку сенс чорно-білого варіанту – в грі кольорів, їх контрасті.