Японський ландшафтний дизайн





З кожним роком японський ландшафтний дизайн стає все популярнішим серед поціновувачів прекрасного. У цій статті поговоримо про те, що собою являє цей вид живого мистецтва. В Японії традиційно цінується краса навколишнього світу. Проживаючи в густонаселеній країні, регулярно страждає від природних катаклізмів, доводиться вчитися цінувати кожну травинку і кожен квітів. Можливо, Ви не знаєте, але Токіо на сьогоднішній день вважається одним з найбільш погано озеленених містом планети. Причину такого стану речей доводиться шукати в нестачі придатної для будівництва території. Там, де в Токіо може бути побудований будинок, він буде побудований.

 

На сьогоднішній день жителі Токіо, статут порядком від вічних тротуарів і бордюрів, намагаються збільшити кількість зелених насаджень. В найближчому майбутньому на будинках всіх хмарочосів планується створити по одному парку, скверу або рисовому полю. Особливостями японського саду є велика кількість каменів і акцент на поточну воду. Жителі країни Висхідного сонця щиро вірять, що ці складові мають чарівними властивостями. Дивлячись на них, віддаляєшся від щоденних турбот, знаходячи в собі несподівані глибини.

 

Японський сад шанобливо ставиться до природного ландшафту. Кожен камінь і кожну рослину тут мають свій сенс. Все пройняте східною філософією. Архітектурні елементи на землі повинні бути пов’язані чотирма обов’язковими елементами: рослинами, водою, каменем і духом. Вирішивши відтворити японський сад у себе на ділянці, звертайтеся в ландшафтного дизайнера, що працює в цьому напрямку. Незважаючи на зовнішню простоту, виконані в дусі країни Висхідного сонця сад має безліч нюансів.