Як має харчуватися справжній трудоголік

Якщо ви працюєте на роботі, після роботи, вдома і навіть у вихідні – ви 100% трудоголік!

Вам життєво необхідно стежити за своїм харчуванням, оскільки за такого жорсткого графіка ви можете мати серйозні проблеми зі шлунком, і шанси придбати виразку у вас значно збільшуються.

Тому, хто звик багато працювати і не хоче відмовлятися від цієї дурної звички, корисно їсти м’ясо, каші та броколі.

Щоб їжа нормально засвоювалася, потрібно їсти не поспішаючи постарайся змусити себе не поспішати, ваша робота від вас нікуди не дінеться. Так організм зможе отримати потрібну їжу для мозку та уникнути стресів та виразок.

Дрібниць у цій справі не буває, тому заздалегідь продумайте свій сніданок, обід та вечерю.

Доведено, що добрий сніданок підвищує працездатність на 30%. Тому, якщо у вас буде важкий день, не забудьте вранці зарядити свій організм запасом енергії. І найкраще її джерело – каша.

Злаки містять вітаміни групи В, які покращують роботу мозку та допомагають протистояти стресам. До того ж у злаках є необхідні для мозку складні вуглеводи. Саме з них ваш мозок отримує глюкозу, яка допомагає знайти нестандартне вирішення проблеми та зосередитися на чомусь важливому.

Якщо любите яєчню з беконом намагайтеся готувати її рідше. Надлишок жиру негативно впливає на працездатність вашого мозку.

Білки потрібні мозку не менше вуглеводів. Завдяки їм виробляються гормони допамін та адреналін, що відповідають за швидкість реакцій та стимулюють розумові процеси. Так що, якщо вам потрібно швидко приймати правильні рішення без м’яса чи риби не обійтись.

Головне – не переїдати! Від рясного обіду кров направляється до травних органів, щоб допомогти їм впоратися з усім цим достатком. А мозок у цей час залишається на голодному пайку. Отже, перш за все, стежте за розміром порцій.

Якщо ви звикли обідати у фастфудах, постарайтеся якнайменше нашкодити своєму здоров’ю. Для цього більше звертайте увагу на те, що замовляєте:

• Піца. Вибирайте її на тонкому тесті, краще вегетаріанську з мінімумом кетчупу та спецій.

• Картопля із наповнювачем. Беріть нежирні наповнювачі, такі як бринза або оселедець у маслі. Відмовтеся від майонезу та сирного соусу.

• Гамбургери. Замовляйте дитячі порції та дієтичну колу. Відмовтеся від салатної заправки.

• Хот дог. Попросіть продавця не поливати сосиску кетчупом, майонезом та гірчицею – гострі соуси ні до чого вашого змученого сухом’яткою шлунку.

• Пиріжки та чебуреки. Вибирайте печені пиріжки. Від смажених чебуреків та біляшів краще відмовитися, вони надто жирні.

Справжній трудоголік має бути витривалим. Стреси, конфлікти з начальством, біганина нескінченними коридорами і сходами, щоб зовсім впоратися потрібно, мати не тільки міцний шлунок, а й здорове серце.

Брокколі – саме той овоч, який може допомогти. У цьому вся сорті капусти містяться речовини, які захищають серце від кисневого голодування.

Якщо ваш робочий графік настільки щільний, що часу на обід не вистачає, припадати, їсти на бігу і харчуватися всухом’ятку, броколі тим більше має бути у вашому меню. Також не забувайте про корисні молочні продукти, які містять необхідні жири та білки.

Робота не вовк – у ліс не втече, тож не забувайте стежити за своїм харчуванням, щоб бути здоровим і викладатися на роботі на повну силу!