Худнемо за допомогою запахів: топ-5 ароматів

Якщо вам ніяк не вдається схуднути, дієти не допомагають, заняття в тренажерному залі дратують, вдайтеся до ароматерапії.

Причому, аптечні аромаолії можна і не купувати, у цій справі допоможуть рослини та спеції.

Кориця

відмінно допомагає вгамувати тягу до солодкого, підтримувати стабільний рівень цукру крові (саме через його «стрибків» з’являються напади вовчого апетиту) і «розганяє» обмін речовин. Додайте корицю в чай, сир чи йогурт, посипайте яблука перед запіканням. Але краще, звичайно, використовувати коричні палички, а не мелену корицю, змішану з цукром чи цукровою пудрою.

Ваніль

Її аромат допомагає боротися із пристрастю до шоколаду. Як тільки ви відчуваєте величезне бажання з’їсти плитку шоколаду, зробіть собі ванільний чай або запаліть аромасвічу з цим запахом. Як і у випадку з корицею, краще використовувати ваніль у стручках. Але майте на увазі, що дозування ванілі у блюді має бути мінімальним. Інакше ви ризикуєте з’їсти або випити справжню гіркуватість.

Зелене яблуко

Саме аромат цього фрукту допоможе перемогти сильний голод, а також зайвий раз переконає вас у тому, що краще з’їсти фрукт чи овоч, ніж булку з маком чи шматок піци. Звичайно, ви не раз могли переконатися в тому, що, з’ївши зелене яблуко, апетит тільки посилювався, тому його краще нюхати, а не

перець чилі

Страва, приправлена ​​щіпкою пекучого червоного перцю, всупереч поширеній думці не розпалює апетит, а навпаки сприяє швидкому насиченню. А капсаїцин, що міститься в чилі, прискорює обмін речовин.

Щоб

пережити напад голоду, потрібно почистити зуби м’ятною пастою або пожувати свіже стебло рослини. Але будьте обережні з м’ятним чаєм: він може в рази розпалити почуття голоду.

До речі, нещодавно вчені із Великобританії оприлюднили новий засіб для схуднення: нюхальні кристали. За словами фахівців, вони допомагають скинути вагу, переконуючи мозок, що людина сита і організму не потрібно більше їжі. Навіть якщо ви з’їли листок салату, спеціальний аромат кристалів змусить вас почуватися ситим. Серед запахів можна зупинитися на сирі, хріні чи каві. Неврологи, які розробили кристали, пояснюють, що запах їжі, що відповідає за 90% смаку їжі, що відчувається нами, доставляє в мозок повідомлення про насичення. Засіб збираються продавати з наступного року у США, Канаді, Мексиці, Німеччині та Великій Британії.