5 порад для успішної дієти

Ах, як набридли ці дієти! Стільки мук і жодного результату.

Скільки дієт придумано, але не у всіх вистачає сили волі дотримуватися їх до кінця. Багато дієт позитивно позначаються на фігурі, але негативно впливають на здоров’я. Не всі, хто “терпить” дієту до останнього шматочка можуть потім утримати результат, часто скинуті кілограми повертаються до своєї господині. А скільки гастрономічних спокус дивиться на нас у супермаркетах! Так важко, так складно…

Адже навіть колір тарілок, з яких ми їмо, впливає на наш апетит. Виявляється, синій, зелений, сірий або інші кольори холодних відтінків сприяють зниженню апетиту. Але зараз не про це.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам закріпити результат дієти та, найголовніше, зберегти його.

Використовуйте неробочий час ефективніше

1 – Прогулянка Звичайна ходьба пішки, звичайно, не призведе до швидкої втрати ваги, однак, дасть хоч і повільний зате стійкий результат. Кожні 10 хвилин ходьби ви втрачаєте 40-70 калорій, майже стільки ж, якби ви пробігли цю дистанцію. Звичайно, ви можете і бігати, але від бігу втомитеся швидше.

2 – Більше спорту, більше руху Як не банально, але зарядка – це все ж таки корисно. Роблячи зарядку пару годин на тиждень, ви спалюєте калорії та прискорюєте процес метаболізму.

Одна з найпростіших вправ: біг на місці заміняйте ходьбою – і так кілька циклів по 2-6 хвилин. Ви можете замінити цю вправу плаванням у басейні, їздою на велосипеді чи катанням на роликах чи будь-яким іншим видом активності. Найоптимальніший варіант, займатися чимось подібним 2 рази на тиждень.

3 – Не вистачає часу?

5 правил для схудненняМожна розбити тренування на два, три чи чотири міні-тренування. Дослідження показують, Ви втратите однакову кількість калорій, незалежно від того, робите Ви своє тренування відразу або розбиваєте на частини. Наприклад, з ранку перед роботою Ви можете зробити десять вправ на прес, в офісі в обідню пору підніматися сходами (а не їздити на ліфті) і ввечері, поки готуєте вечерю, пританцьовувати під улюблену музику.

4 -Зазвичай, буденно і просто

Щоденні домашні справи або звичайний похід по магазинах спалює калорії не гірше за вправи. Наприклад: розгляд вітрин магазинів за 10 хвилин спалює 35 калорій; прополювання грядок – 60 калорій; п’ятихвилинна прогулянка з дитиною навколо будинку – це 40 калорій; кілька сходів ескалатора або один сходовий проліт спалює 16 калорій; одна пісня у караоке-барі – 20 калорій.

5 – Проженіть зайві кілограми

Схуднення за допомогою вправ може бути рутиною. Не обов’язково присвячувати своє життя спортзалу. Але якщо вільний час у вас є, достатньо робити комплекс із 8-12 вправ двічі на тиждень. Цього буде достатньо, щоб зберегти фігуру та не набрати зайвих кілограмів. Розглядайте 30 – 40 хвилин, які ви витрачаєте на тренування, як інвестиції у гарне тіло.

Запам’ятайте: найкраще тренування не те, що спалює найбільшу кількість калорій, а те, що приносить задоволення. Можна годинами намагатися спалити калорії у спортзалі, але результату так і не досягти. Постарайтеся вибирати собі вправи, які вам подобається робити. Гарний настрій – запорука успіху.