Подвійне підборіддя – подвійна боротьба!

Подвійне підборіддя настільки спотворює обличчя, що людина виглядає набагато старшою за свої роки, суворою і постійно переїдає.

Не допустіть таких метаморфоз зі своєю зовнішністю, робіть регулярні масажі, а якщо вже подвійне підборіддя почало з’являтися, терміново візьміть себе в руки та дійте!

Пам’ятайте про свою поставу. Постійно дивлячись під ноги, ви тримаєте м’язи шиї та спини у напрузі, а підборіддя притискаєте до грудей. Ходіть з гордо піднятою головою, плечі та лопатки відводьте назад і вниз. Балерини впевнені, що секрет красивої постави в тому, щоб тримати нерухомої верхню частину грудей. Не соромтеся злегка випинати її вперед і вгору – ваша постава тільки виграє, а для утворення подвійного підборіддя не залишиться жодного шансу. Якщо, звичайно, ви не переїдатимете і нехтуватимете нескладними правилами гімнастики та гігієни.

Навчіться спати без подушки або хоча б на плоскій – тоді складки на шиї та підборідді не зможуть утворитися. Також регулярно робіть масаж підборіддя двома руками, обходячи область щитовидної залози. Для посилення ефекту можна використати антицелюлітний крем.

Масаж подвійного підборіддя

Подушечки перших пальців покладіть на підборіддя, а другим і четвертим підхопіть його знизу. Погладжуючі рухи почніть з середини підборіддя, при цьому другим і четвертим пальцями піднімайте підборіддя, а потім плавно опускайте вниз. Рухи продовжуйте від середини підборіддя до вушних раковин.

Розминайте м’язи щік та підборіддя, діючи по черзі обома руками спочатку на лівій стороні обличчя та підборіддя, потім на правій. Внутрішньою стороною першого та четвертого пальців захоплюйте шкіру та підшкірні м’язи, злегка щипаючи їх. Не відтягуйте шкіру, лише злегка притискайте. Дійте послідовно за трьома лініями: від середини підборіддя до мочок, від кутів рота до центру підборіддя, від крил носа до вушних раковин.

Тильною стороною другого та п’ятого пальців розминайте шкіру підборіддя по колу у напрямку від вилиць до середини рота. При цьому злегка пощипуйте шкіру підборіддя одночасно обома руками по трьох горизонтальних лініях: від середини підборіддя до мочок, від кутів рота до вух, від крил носа до вилиць.

Профілактичний масаж

Притисніть до упору підборіддя до грудей, а потім із силою відкиньте голову назад.
Кінцем язика з силою упирайтеся поперемінно у верхнє небо та нижні зуби.
Спираючись ліктями на стіл, покладіть підборіддя на руки і піднімайте його руками вгору. Потім натисніть підборіддям на руки і відведіть їх назад. При цьому важливо відчувати опір рук.

Заклавши обидві руки за шию, поверніть підборіддя вправо і зробіть вдих. Тепер – те саме вліво.

З силою висуньте підборіддя вперед, напружуючи м’язи шиї. Потім круговими рухами шиї знімайте напругу.

Компреси та маски

Щоб підсилити тонус шкіри, після вмивання побивайте підборіддя рушником, змоченим у розчині: 1 ст.л. солі, 1 ст. горілки, 1ч. оцту або лимонного соку та 1 склянка води. Якщо шкіра в’яла, 1-2 рази на тиждень корисний компрес із вареної картоплі, розтертої до консистенції сметани з 1 жовтком, 1 ч.л. меду та 1 ч.л. будь-якої рослинної олії. Компрес корисно прибинтувати до підборіддя на ніч.

Для збереження овалу обличчя косметологи рекомендують підв’язувати підборіддя еластичним бинтом на 20-30 хвилин щовечора. Але спочатку нанесіть на шкіру живильний крем.
Хороший ефект дають і компреси із дріжджового тіста. Роблячи цю просту процедуру щотижня, можна згодом зовсім позбавитися другого підборіддя. Оберніть шию та підборіддя на кшталт шарфа на 15-20 хвилин, до того моменту, як тісто почне тверднути, змийте залишки теплою водою. За цей час багате на вітаміни групи В тісто активізує обмінні процеси в шкірі, і жирові клітини втратять в обсязі.

Якщо справа зайшла надто далеко і всі ваші зусилля марні, не впадайте у відчай. Сьогодні можна позбутися подвійного підборіддя за допомогою міні-ліпосакції. Мініатюрні канюлі під місцевою анестезією вводяться під шкіру, і за кілька хвилин від жирової складки не залишається сліду.